Sidan innehåller annonslänkar
AlRICO

Dolls World Badkar och Tillbehör

Kontrollera pris

Köp nu

Även dockor behöver ta sig ett skönt bad ibland...


Jämför produkt Dolls World Badkar och Tillbehör online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Dolls World Badkar och Tillbehör i kategorin AlRICO här hos oss.

Läs mer...
Kategori: AlRICO
Artikelnummer: 23183
Visa fler
Du kanske också gillar:
Produkter från kända varumärken
Tillbehör

Tillbehör från Boland Party Partners

Se alla produkter
Maskeraddräkter

Maskeraddräkter från Bristol Novelty Ltd

Se alla produkter

Från kunskapsbanken

Stålull

Stålull är en rengöringsprodukt som består av en tunn massa av ståltråd, ibland indränkt i tvål (produkten kallas då även tvålull). Stålull används framförallt för att rengöra svårt smutsade ytor som diskho, kakel, handfat, porslin, vissa spisar och vissa kastruller. Den bör inte användas till rengöring av keramikhällar, teflon och känsliga ytor. Stålull uppfanns 1917 av Ed Cox från San Francisco (försäljare av aluminiumgrytor) som ett sätt att intressera potentiella kunder. Cox fann snart att intresset för stålullen var större än det var för hans grytor. Hans fru gav produkten det engelska namnet "S.O.S" ("Save Our Saucepans"). Utelämnandet av sista punkten i "S.O.S" var avsiktligt. Akronymen "S.O.S." är som bekant nödsignal och gick därför inte att varumärkesskydda.

Bristol

Bristol [ˈbɹɪstəl]  (kymriska: Bryste) är en stad i sydvästra England, nära gränsen till Wales. Floden Avon rinner genom staden, som har gett namn åt Bristolkanalen. Bristol är den folkrikaste staden i sydvästra England och ett av de större storstadsområdena i landet. Motorvägen M4 går förbi Bristol. Bristols centralort (inklusive områden utanför kommunen) har cirka 540 000 invånare, den sammanhängande bebyggelsen (inklusive bland annat Filton) har cirka 620 000 invånare, och hela storstadsområdet (inklusive bland annat Bath, Chipping Sodbury och Weston-super-Mare) cirka 1,1 miljoner invånare. Bristol är huvudort för enhetskommunen City of Bristol.

Novelty

Novelty var ett engelskt ånglokomotiv, tillverkat av John Ericsson år 1829. Novelty var det första lok som konstruerades av en svensk. Det deltog i den berömda lokomotivtävlingen i Rainhill, England. Inför öppnandet av järnvägen Liverpool - Manchester ville järnvägsbolaget se om detta med lokomotiv var något att satsa på. Alternativet var ju hästen som dragdjur eller vagnar dragna med linor av stationära ångmaskiner. Novelty besegrades denna gång, av Stephensons lok Rocket. En maskinskada fick Ericsson att bryta tävlingen. Rundpannans plåtskarvar blev otäta. Järnvägsbolaget blev dock imponerade av Noveltys lätthet och snabbhet och köpte senare ett par liknande lok, som dock skrotades snart. År 1980 byggdes kopior av loken Novelty, Rocket och Sans Pareil. Kopian av Novelty, som är fullt körbar, finns idag på Sveriges Järnvägsmuseum i Gävle.