Sidan innehåller annonslänkar

Ap-Bingo Spel


Jämför produkt Ap-Bingo Spel online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Ap-Bingo Spel i kategorin Barnspel här hos oss.

Produktinformation

Spännande bingo spel för barn med massor av roliga apor Ap-bingo fungerar ungefär som ett vanligt bingo men istället för nummer ska ni i detta barnspel samla på apor Ni kan även få gorillabajs... .

Se gärna också

Vingliga Masken Familjespel

Vingliga Masken har trillat ner från trädet och är alldeles snurrig Kan du träffa Masken med dina ringar medans han svajar fram och tillbaka Utmana din familj och dina vänner i detta spännande sällskapsspel...

Läs mer

Från kunskapsbanken

Brädspel

För det äldre svenska spelet, se bräde (spel). Brädspel är en sammanfattande benämning för den typ av bordsspel där en eller flera personer spelar på en spelplan (ett bräde). Många traditionella brädspel har i Sverige kallats för sällskapsspel och i vissa fall även konfliktspel. Brädspel avgörs genom slumpen, spelarnas strategiska och taktiska val, eller en kombination av dessa. Schack, shogi, Tic Tac Toe, Go, Xiangqi, Dam och Kalaha är exempel på brädspel som har funnits mycket länge (flera tusen år i vissa fall) och spelas med enkla spelpjäser på ett enkelt bräde. Brädspelen har utvecklats mycket sedan dess och idag finns det en uppsjö av mycket varierande brädspel. Monopol och Fia med knuff är numera klassiker som de flesta känner till och ännu nyare spel så som Carcassonne och Settlers of Catan har blivit populära som familjespel. Det finns även betydligt mer avancerade spel som till exempel World in Flames och Advanced Civilization med flera tusen spelmarkörer och som kan ta många timmar, dagar eller veckor att spela färdigt. I dagens spel blandas ofta kort och tärningar in i spelen för att få slumpmässighet och ibland är gränsen mellan kortspel och brädspel hårfin. De flesta av de större spelen finns inte på svenska och många av de spel som produceras i Sverige görs på engelska. I en del spel arrangeras även världsmästerskap, även om de flesta spelar främst för att ha roligt. Det har vuxit fram många föreningar kring brädspelshobbyn, och en stor del av dem är anslutna till Sverok (Sveriges roll- och konfliktspelsförbund). Det arrangeras även flera spelkonvent runt om i landet, där besökare kan spela för nöjes skull samt delta i olika tävlingar. Där ges också chansen att pröva olika spel, nya såväl som gamla. Exempel på större spelkonvent är LinCon i Linköping och Gothcon i Göteborg.