Sidan innehåller annonslänkar

Disruptor

Kontrollera pris

Köp nu

Jämför produkt Disruptor online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Disruptor i kategorin Begagnade Spel här hos oss.

Läs mer...
Kategori: Begagnade Spel
Artikelnummer: 12956
Visa fler
Du kanske också gillar:
Produkter från kända varumärken
Tillverkare

Tillverkare från Smiffys

Se alla produkter
Kort

Kort från Pictura

Se alla produkter

Från kunskapsbanken

Retro

Retro (franska rétro, från rétrospectif, bakåtblickande, ytterst från latin) syftar på att inpireras av eller intressera sig för en tidigare eras trender, moden eller teknologi. Man talar till exempel om retromode, retroanu, retrobilar och retrodatorer. Den som gillar det som är retro kallas för retrofil, och behöver inte själv ha varit med om den tid som favoriseras. När ett flygbolag har ett flygplan målat enligt gammal grafisk profil kallas det retrojet. Inom mode syftar retro på nyproducerade plagg i en stil inspirerad av tidigare tidsperiod. Termen vintage syftar däremot på plagg som faktiskt tillverkats under den specifika tidsperioden. I svenskan har även ordet retro ibland använts som förkortning för retroaktiv, främst retrolön för retroaktiv lön. Inom fotografi används termen repro för nytillverkning av fotografi baserad på en äldre förlaga.

Baywatch

Baywatch var en amerikansk TV-serie som spelades in mellan 1989 och 2001.I centrum står en livräddningsenhet (vid namn Baywatch) i det soliga Los Angeles. Serien har visats i alla kontinenter utom Antarktis. De flesta avsnitten spelades in på den enorma stranden i Santa Monica norr om Los Angeles, men livräddarna flyttade efter några säsonger till paradisiska Hawaii. Två år efter att serien lagts ner återförenades några av Baywatch-stjärnorna och spelade in "återföreningsfilmen" Baywatch Hawaiian Wedding.

Mörkerseende

Mörkerseende är förmågan att se i miljöer med dåligt ljus. Människor har relativt dåligt mörkerseende jämfört med många andra djur, bland annat eftersom människor saknar en tapetum lucidum, men detta kan kringgås med modern teknik som bildförstärkare.

Metall

En metall är ett grundämne (eller en legering) med metalliska egenskaper, till exempel hög ledningsförmåga för elektricitet och för värme, formbarhet, i allmänhet hög densitet och metallglans. Några viktiga och välkända metaller är aluminium, bly, guld, järn, koppar, platina, silver, tenn och zink. Metall har haft stor betydelse i människans historia, vilket återspeglas i namn på epoker som bronsåldern och järnåldern.

Kortspel

Kortspel är bordsspel som spelas med spelkort. Kortspelandet tros ha uppstått i Kina och kom till Europa via handelsresande från Asien på 1300-talet.