Clown Maskerad

58 Produkter
I kategorin Clown Maskerad finns ett urval framtaget av oss som kommer ifrån kända återförsäljare. Vi listar bara produkter av god kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Letar du efter någonting speciellt i kategorin Clown Maskerad så hittar ni det på den här sidan. Ett tips från oss är att alltid jämföra produkter online innan köpet för ha möjligheten att spara pengar till annat.
Filtrera varumärke
Sortera

Clown Maskerad

Hitta produkter inom kategorin Clown Maskerad till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Clown Maskerad.

En clown (eng. clowne, cloine, cloyne bonnig, klumpig person, tölp; inlån från Skandinavien ), pajas är en typ av komisk artist som använder metoder som mim och slapstick för att roa publiken. Clowner är kända från England på 1500-talet. Orden "clown", "pajas" och "pellejöns" används även i överförd betydelse för en person som har för vana att roa sina medmänniskor på ett mer eller mindre självförnedrande sätt. Det finns flera stående rollfigurer bland de klassiska clownerna, som ofta funnit inspiration från Pajazzo, Pierrot och Harlekin vilka ursprungligen härstammar från det italienska folklustspelet, commedia dell'arte. Det finns sedan tidigt 1990-tal en mycket populär clown i Sverige som går under benämningen Commediaclown/Teaterclown. Den stammar dels från Commedia dell'arte och dels från arbetet som grundades av Mario Gonzales regelverk. Han började utarbeta dessa under sin tid på Théâtre du Soleil. Grupper som stammar från hans arbete är i dag 124 Stunck och Dotterbolaget. I Sverige och i andra länder finns sedan 80-talet sjukhusclowner som är specialiserade artister som arbetar på sjukhus och i andra vårdmiljöer. Sjukhusclownerna har visat sig hjälpa till att lyfta patienternas humör med humor och hoppets positiva kraft, något som även inverkar positivt på personal och anhöriga. Clowner upplevs inte alltid som roande, utan har ibland använts som skräckfigurer, exempelvis i filmer. Se vidare ond clown.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Clownflint med Hår