Frågespel

50 Produkter
Är du ute och letar efter något inom kategorin Frågespel så kan du sluta leta. Här har vi samlat produkter från kända återförsäljare. Om produkten inte går att hitta inom kategorin Frågespel så finns det med säkerhet andra kategorier med massvis av spännande artiklar att bläddra bland. Välkommen att utforska hela sortimentet vi har att erbjuda till härliga online priser.
Filtrera varumärke
Sortera

Frågespel

Hitta produkter inom kategorin Frågespel till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Frågespel.

Ett frågespel är en typ av sällskapsspel som går ut på att svara rätt på frågor, en sorts frågesport. I flera frågespel är frågorna indelade i olika kategorier, såsom "Kultur" och "Historia", en del av taktiken är då att välja rätt kategori vilket kan användas för att tillföra ett spelmoment till vad som annars skulle vara ren frågesport. Det spel som gjorde frågespelen populära är Trivial Pursuit, vars avgörande moment är frågor i olika kategorier men som har flera spelmoment för att få till ett taktiskt spel mellan spelarna. Detta sällskapsspel riktad mot en mer vuxen publik än de förutvarande brädspelen öppnade för flera liknande frågespel. På den svenska marknaden släppte de svenska spelbolagen egna varianter av brädspel med frågekort, som MasterQuiz från Alga och Geni från Kärnan. Dessa följdes under 1990-talet och 2000-talet av allt fler, exempelvis NE-spelet från Nationalencyklopedin och M.I.G. från Compete Now. Det görs även kortlekar med bara frågor med få övriga spelmoment för användning i frågesport.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Minns Du 00-Talet? Frågespel