Sidan innehåller annonslänkar

POP figure 8 Bit Dig Dug Exclusive


Beställ POP figure 8 Bit Dig Dug Exclusive på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten POP figure 8 Bit Dig Dug Exclusive inom kategorin Funko Pop.

Från kunskapsbanken

Popcorn

Popcorn är stärkelserika, torkade majskorn som hettas upp så att skalet sprängs av ångtrycket och bildar fluffiga gulvita tilltugg. Denna procedur kallas populärt för poppning (att poppa). Popcorn tillverkas av så kallad puffmajs eftersom vanliga majskorn har ett för mjukt skal för att kunna bygga upp det tryck som behövs.

1080

1080 (MLXXX) var ett skottår som började en onsdag i den julianska kalendern.

Bit

Bit [biːt] (teleskopord av engelska binary digit, ”binär siffra”; plural bitar eller bit) är grundenheten för information. En bit kan anta ett av två värden, som vanligen representeras av 0 eller 1. Inom informationsteorin är bit ekvivalent med enheten shannon, uppkallad efter Claude Shannon. De två värdena på en bit kan också tolkas som sanningsvärden (sant/falskt, ja/nej), algebraiska tecken (+/−), aktiveringstillstånd (på/av), eller något annat tvåvärdigt attribut. Överensstämmelsen mellan dessa värden och det fysiska tillståndet av den bakomliggande lagringen eller enheten är en fråga om konvention, och olika tilldelningar kan användas även inom samma enhet eller program. Längden av ett binärt tal kan refereras till som dess bitlängd. En kvantbit eller qubit är ett kvantsystem som kan existera i överlagring av två klassiska (icke-kvant)bitvärden. Symbolen för bit, som en informationsenhet, är antingen bit (rekommenderat av standarden IEC 80000-13:2008) eller gement b (rekommenderat av standarden IEEE 1541-2002). En grupp av åtta bitar kallas vanligen för en byte, men historiskt är storleken på en byte inte strikt definierad. Termen oktett kan användas då man vill undvika tvetydighet.

Digital

Digital kommer från engelskans digit (för siffra) som i sin tur kommer från latinets digitus i betydelsen finger. Begreppet digital kommer således endast indirekt från den gamla seden att räkna på fingrarna, men det handlar likväl om räkning med diskreta storheter, sådana som kan uttryckas med siffror (motsatsen är analog). Däremot kan en läkare utföra en digital undersökning, det vill säga en undersökning med fingrarna.