Sidan innehåller annonslänkar

POP figure GI Joe Dr. Mindbender


Beställ POP figure GI Joe Dr. Mindbender på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten POP figure GI Joe Dr. Mindbender inom kategorin Funko Pop.

Från kunskapsbanken

Popcorn

Popcorn är stärkelserika, torkade majskorn som hettas upp så att skalet sprängs av ångtrycket och bildar fluffiga gulvita tilltugg. Denna procedur kallas populärt för poppning (att poppa). Popcorn tillverkas av så kallad puffmajs eftersom vanliga majskorn har ett för mjukt skal för att kunna bygga upp det tryck som behövs.

Aegis

För skölden inom grekisk mytologi, se Aigis.Aegis (provisorisk beteckning: S/2009 (93) 1) är en av två kända naturliga satelliter till asteroiden 93 Minerva. Månen upptäcktes 16 augusti 2009 av astronomerna Frank Marchis, Brent Macomber, Pascal Descamps, Jérôme Berthier, J. P. Emery och Frederic Vachier vid Keck-observatoriet. Samtidigt upptäcktes också en lite mindre måne som idag bär namnet Gorgoneion. Månens omloppsbana har en halv storaxel om 620 kilometer och gör ett varv runt Minerva på 2,4 dygn. Månen bedöms vara mellan 2,6 och 4,6 kilometer i diameter. Månen har fått sitt namn efter skölden Aigis inom grekisk mytologi.

Adrenalin

Adrenalin, summaformel C9H13NO3, är ett stresshormon och en neurotransmittor som bildas i binjuremärgen och i vissa nervceller i hjärnan. Adrenalin är ett viktigt hormon som gör vår kropp redo att fly eller kämpa mot en fara. Hormonet har hittats hos många djur och även hos encelliga organismer. Den japanska kemisten Jokichi Takamine var den första som lyckades isolera och rena hormonet år 1901. Tre år senare skedde den första syntesen av adrenalin av individuellt Friedrich Stolz och Henry Drysdale Dakin. Utsöndringen är normalt låg, men vid aktivering av det sympatiska nervsystemet ökar utsöndringen av adrenalin från binjuren. Noradrenalin och adrenalin tillsammans med ett flertal andra ämnen kallas tillsammans för katekolaminer. Dopamin och noradrenalins samlade effekter utgörs främst av effekter från adrenalin, och är: Ökad nedbrytning av fettlagret i fettvävnaden, vilket gör att mängden fettsyror som cirkulerar i blodet ökar. Fettsyrorna använder cellerna för att bilda mer ATP. Hjärtats slagfrekvens och slagkraft ökar, vilket leder till ökad minutvolym (och därmed även ökat blodtryck).