Sidan innehåller annonslänkar

POP figure Junji Ito Souichi Tsujii


Jämför produkt POP figure Junji Ito Souichi Tsujii online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten POP figure Junji Ito Souichi Tsujii i kategorin Funko Pop här hos oss.

Från kunskapsbanken

Popcorn

Popcorn är stärkelserika, torkade majskorn som hettas upp så att skalet sprängs av ångtrycket och bildar fluffiga gulvita tilltugg. Denna procedur kallas populärt för poppning (att poppa). Popcorn tillverkas av så kallad puffmajs eftersom vanliga majskorn har ett för mjukt skal för att kunna bygga upp det tryck som behövs.

Mojito

Mojito är en drink. Drinken består fem ingredienser: rom, sodavatten, sockerlag (helst från sockerrör), lime och myntablad. Dess kombination av sötma, citrus och myntasmaker har gjort mojito till en populär sommardrink.Drinkens historia går tillbaka till slutet av 1800-talet då kubanska slavar drack sockerrörssötat vatten blandat med rom. Vem som komponerade den och var är däremot omstritt, men på 1920-talet fick den sina nuvarande proportioner då den serverades på Playa de Mariano, en strand som vid den tiden ofta besöktes av arbetare. Den anknyts mest med en av Kubas mest berömda barer: La Bodeguita de Medio, där den på 40-talet blev populär bland Havannas hipsters. Ernest Hemingway besökte ofta baren och han hjälpte drinken att få internationell spridning. Ett populärt sätt att göra den på är att först muddla ca 10 st myntablad tillsammans med lika delar sockerlag och limejuice för att sedan fylla på med rom efter smak(oftast 4-6 cl). Fyll sedan glaset med is och toppa med sodavatten, ev. en myntakvist och limeklyfta som garnering.