Sidan innehåller annonslänkar

POP figure Linkin Park Hybrid Theory


Jämför produkt POP figure Linkin Park Hybrid Theory online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten POP figure Linkin Park Hybrid Theory i kategorin Funko Pop här hos oss.

Från kunskapsbanken

Popcorn

Popcorn är stärkelserika, torkade majskorn som hettas upp så att skalet sprängs av ångtrycket och bildar fluffiga gulvita tilltugg. Denna procedur kallas populärt för poppning (att poppa). Popcorn tillverkas av så kallad puffmajs eftersom vanliga majskorn har ett för mjukt skal för att kunna bygga upp det tryck som behövs.

Pepparkakshus

Ett pepparkakshus är ett modellhus gjort av gräddad pepparkaksdeg. De byggs traditionellt inför julen och rivs eller äts upp i samband med julgransplundringen. Pepparkakshusets delar brukar sammanfogas med smält socker. Husets takpannor och andra detaljer kan bestå av kristyr eller godis, särskilt non stop. På pepparkakshusets gård brukar man lägga bomullsvadd, som ska föreställa snö. Ibland placerar en tuss bomullsvadd i skorstenen för att efterlikna rök. Ofta bakar man pepparkaksdjur, pepparkaksgubbar och pepparkaksgummor som placeras kring huset för att representera boende. Genom att sikta florsocker över pepparkakshuset kan man efterlikna nysnö. Pepparkakshuset behöver inte föreställa ett bostadshus, även om det är det vanligaste. Det kan vara allt från slott till en liten stuga. 2013 bakade exempelvis Güntherska hovkonditoriet i Uppsala en pepparkaksmodell av Uppsala domkyrka. Även andra föremål, exempelvis bilar, kan tillverkas av pepparkaksdeg. I handeln finns färdiga mallar att använda på egen deg, färdiggräddade delar att sätta ihop själv och färdiga pepparkakshus. Ordet "pepparkakshus" finns belagt i svenska språket sedan 1929.