Sidan innehåller annonslänkar

Triacle Nyckelring I Läder För Airtag Brun

Kontrollera pris

Läs mer och köp

Jämför produkt Triacle Nyckelring I Läder För Airtag Brun online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Triacle Nyckelring I Läder För Airtag Brun i kategorin Gadgets här hos oss.

Kategori: Gadgets
Artikelnummer: 188231
Visa fler

Från kunskapsbanken

Nyckelring

En nyckelring är en ring, ofta gjord av metall eller plast som håller ihop nycklar eller andra små saker. Den vanligaste typen av nyckelring är en metallring som består av två loopar. Båda ändarna av loopen kan bändas isär så att en nyckel kan träs på och glida längs med spiralen tills den är fast kopplad på ringen. Nyckelringar bär förutom nycklar ofta en nyckelbricka eller annat som gör nyckelknippan lättare att urskilja från andra.

Abbedissa

En abbedissa (av medeltidslatinets abbatissa) är inom den katolska- och ortodoxa kyrkan titeln på föreståndarinnan för ett nunnekloster. Då den ortodoxa kyrkan inte har några ordnar benämns alla kvinnliga föreståndarinnor abbedissa, men i den katolska kyrkan är titeln reserverad för benediktin-, cisterciens-, kartusian-, birgittin- och klarissföreståndarinnor. Abbedissans ställning är likvärdig med abbotens, bortsett från funktionen som präst. I andra ordnar benämns de "mother superior" (utan någon särskild motsvarighet på svenska) eller priorinna. Stav och ring är två insignier som en abbedissa använder.Abbedissa emerita är den titel som används efter att innehavaren lämnat sitt uppdrag och betecknar att hon fortfarande är formellt knuten till kyrkan och stiftet och alltjämt bunden vid sina avgivna löften.

Fläder

Fläder (Sambucus nigra), även kallad hylle i södra Sverige och äkta fläder, är art i familjen desmeknoppsväxter. Arten förekommer naturligt i Europa till västra Sibirien, nordvästra Afrika, Turkiet och över Kaukasus och Iran till Indien. Fläder växer i låglandet och i bergstrakter upp till 1800 meter över havet. Arten odlas också på andra håll, både som prydnadsväxt och för sina olika användbara växtdelar. Det är en stor buske eller träd som kan bli upp till 10 meter högt. Grenarna har rent vit märg. Bladen sitter motsatta, de är gröna och parbladiga. Fläderblommorna sitter i tillplattade, breda blomställningar och har en karakteristisk stark och söt doft, som framförallt lockar flugor som pollinerare. De små blommorna är vita eller svagt gulaktiga med ljusgula ståndarknappar. Blommorna är oftast i fem delar, med fem foderblad, fem kronblad, fem fria ståndare och tre fruktblad, vilket som senare gör att frukten bildar tre kärnor (tre frukter). Blommorna är hermafroditiska. Frukterna är botaniska bär och blir först röda, men de blir senare svarta och glänsande. Arten blommar i juni-juli och bären mognar under augusti. Det finns även odlingssorter av fläder som skiljer sig från vildformen i färg, till exempel mörkt rödlila blodfläder och gulbladig fläder. Under förkristen tid ansågs flädern garantera att goda husandar skulle stanna på gården. Ett danskt ordspråk lyder: "Hvor hylden ej vil gro, kan mennesket ikke bo" - Där fläder ej vill gro, kan ingen människa bo. De har funnits på maximalt 1500 m ö h, föredrar dock måttlig till sandig, kväve-rik och frisk, lätt sur lerjord.

California

California kan syfta på: California – en delstat i USA, se Kalifornien California (film, 1946) – regisserad av John Farrow California (film, 1977) – en spaghettiwesternfilm 341 California – en asteroid Californiaströmmen – en kall, södergående ytström i Stilla havet Ferrari California – en sportbil från den italienska biltillverkaren Ferrari University of California – ett universitet i USA California, Aruba (fyr) - en fyr på Aruba

Brun

För andra betydelser, se Brun (olika betydelser)Brun är benämningen på färger som har en kulörton mellan gult och rött och som är ganska mörka och inte så kulörstarka.