Jäst

6 Produkter
Artiklar från Jäst finns i listan nedan. Missa inte att fynda bland spännande produkter till sköna online priser. Känn friheten att bläddra runt bland allt inom kategorin Jäst. Du kanske hittar något till dig själv eller en fin present till någon du tycker om. Här har vi samlat produkter av hög kvalitet från kända återförsäljare.
Sortera

Jäst

Hitta produkter inom kategorin Jäst till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Jäst.

Jäst är ett levnadssätt för svampar som innebär att de lever i encellig form. Många svampar är dimorfa, vilket innebär att de i fast material växer som flercelliga grenade trådar, hyfer, medan de i vätskor växer som åtskiljda celler, jästceller. Man kallar detta för hyfstadium respektive jäststadium. En del svampar har förlorat förmågan att bilda hyfer och lever därför enbart som jästceller. Dessa lever därför bara i en flytande eller halvflytande miljö, exempelvis i havet, på djurs slemhinnor och i ruttnande frukt. Både sporsäcksvampar och basidiesvampar kan bilda jästceller. Med "jästsvampar" i vardagligt tal avser man sporsäcksvamparna saccharomycotina som innefattar cirka 600 arter indelade i ett sextiotal släkten. Hit hör bland annat Candida som lever på människors slemhinnor, och Saccharomyces som lever på frukt.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Universal Jässats