Sidan innehåller annonslänkar

Polkaprinsen Turkisk Peppar


Beställ Polkaprinsen Turkisk Peppar på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Polkaprinsen Turkisk Peppar inom kategorin Karameller.

Produktinformation

Polkagrisar är en klassiker som folk aldrig t .

Från kunskapsbanken

Pepparkakshus

Ett pepparkakshus är ett modellhus gjort av gräddad pepparkaksdeg. De byggs traditionellt inför julen och rivs eller äts upp i samband med julgransplundringen. Pepparkakshusets delar brukar sammanfogas med smält socker. Husets takpannor och andra detaljer kan bestå av kristyr eller godis, särskilt non stop. På pepparkakshusets gård brukar man lägga bomullsvadd, som ska föreställa snö. Ibland placerar en tuss bomullsvadd i skorstenen för att efterlikna rök. Ofta bakar man pepparkaksdjur, pepparkaksgubbar och pepparkaksgummor som placeras kring huset för att representera boende. Genom att sikta florsocker över pepparkakshuset kan man efterlikna nysnö. Pepparkakshuset behöver inte föreställa ett bostadshus, även om det är det vanligaste. Det kan vara allt från slott till en liten stuga. 2013 bakade exempelvis Güntherska hovkonditoriet i Uppsala en pepparkaksmodell av Uppsala domkyrka. Även andra föremål, exempelvis bilar, kan tillverkas av pepparkaksdeg. I handeln finns färdiga mallar att använda på egen deg, färdiggräddade delar att sätta ihop själv och färdiga pepparkakshus. Ordet "pepparkakshus" finns belagt i svenska språket sedan 1929.

Abandoned

Abandoned är en amerikansk thrillerfilm från 2010 i regi av Michael Feifer. Huvudrollen som Mary spelas av Brittany Murphy, vilken blev Murphys sista roll.