Kex Kakor

2 Produkter
Letar du efter saker i kategorin Kex Kakor? Då har du kommit rätt. Här kan ni läsa mer om vad som erbjuds i kategorin Kex Kakor. Missa inte ett tillfälle att spara pengar om du redan är ute efter att handla något speciellt. Kanske är det dags att inhandla en present till en kompis eller familjemedlem. Letar du efter något inom kategorin Kex Kakor så har du kommit rätt.
Filtrera varumärke
Sortera

Kex Kakor

Hitta produkter inom kategorin Kex Kakor till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Kex Kakor.

Kex eller käx ([kɛks] eller [ɕɛks]) är ett mellanting mellan bröd och kaka. Det rör sig oftast om små tunna skivor men ibland kan de vara dubbla, med fyllning mellan. Vissa typer av kex är avsedda som ett alternativ till smörgås och äts till exempel till soppa, exempelvis digestive. Andra typer av kex är alternativ till kakor och äts till exempelvis kaffe, te, saft eller läsk. Ett exempel är mariekex. En ostbricka med kex och ost kan vara ett alternativ till en söt dessert efter en finare middag. I andra länder än Sverige även som avslutning på en lunch. Ordet kex kommer från engelskans cakes (plural för cake; jämför keps av engelskans cap, bebis av engelskans baby). Engelskans cake har i sin tur sitt ursprung i det fornnordiska ordet kaka (bröd). Det som på svenska kallas kex motsvaras närmast av biscuit eller cracker i engelskspråkiga länder.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Wafer Rolls Jordgubb - 400 gram