Sidan innehåller annonslänkar

Trivial Pursuit Bet You Know It

Kontrollera pris

Läs mer och köp

Beställ Trivial Pursuit Bet You Know It på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Trivial Pursuit Bet You Know It inom kategorin Nintendo Wii.

Kategori: Nintendo Wii
Artikelnummer: 79872
Visa fler

Från kunskapsbanken

Bayou

En bayou är ett begrepp främst förknippat med delstaten Louisiana i USA, och avser området runt ett mycket långsamt vattendrag eller ett träskområde, företrädesvis i Mississippiflodens delta i södra USA. Ofta är en bayou området runt en korvsjö eller sidogrenar av en huvudflod i ett delta. Ordet användes först av fransmän i Louisiana och tros antingen härstamma från choctaw-ordet bayuk (”litet vattendrag”) eller franskans bas lieu (”lågliggande”). Akadernas första bosättningar i södra Louisiana låg nära Bayou Lafourche och Bayou des Ecores, vilket lett till att ’bayou’ kommit att associeras med den cajunska kulturen. Bayou Corne i Louisiana blev världsberömt när ett mycket stort slukhål uppstod 2012.Uttrycket används dock även i andra delar av USA som gränsar mot Mexikanska golfen, bland annat i Texas.

Unknown

Unknown var en fantasy-tidskrift utgiven av John W. Campbell i början av 1940-talet. I den publicerades flera kända science fiction-författare som Theodore Sturgeon och många fler. Inriktningen var inte på så kallad heroisk fantasy utan på en mer vardagsrinriktad fantasy, där det fantastiska visar på främmande dimensioner i realistiska stadsmiljöer. Tidskriften var av Campbell tänkt som ett komplement till Astounding Stories med dess utpräglade inriktning på renodlad science fiction men levde bara ett par år.

Activity

Activity, född 11 juni 1988 i Kungsbacka i Kalmar län, är en svensk varmblodig travhäst som tävlade mellan 1993 och 1997. Han tränades av Bengt Hansson och kördes av Anders Lindqvist eller Thomas Uhrberg. Under tävlingskarriären sprang han in 10,9 miljoner kronor på 156 starter, varav 32 segrar, 20 andraplatser och 32 tredjeplatser.

Nintendo

Nintendo Co., Ltd. (任天堂株式会社, Nintendō Kabushiki gaisha?) är ett japanskt multinationellt hemelektronikföretag som främst tillverkar spelkonsoler och producerar TV-spel. Nintendo är mest känt för spelserierna Super Mario, The Legend of Zelda, Donkey Kong, Star Fox och Mario Kart. Företaget grundades den 23 september 1889 av Fusajiro Yamauchi, som började tillverka spelkort, men är sedan slutet av 1970-talet mestadels inriktat på tv-spel. I Norden distribueras Nintendos produkter av Bergsala AB.

Wii

Wii (/wiː/) är Nintendos femte stationära spelkonsol och uppföljaren till GameCube.