Produkter från Slipsar Flugor

6 Produkter
Här finns produkter i kategorin Slipsar Flugor. Välkommen att bläddra bland alla produkter som vi har att erbjuda inom kategori Slipsar Flugor. Om man frågar oss så ska det vara lätt att hitta vad man söker och det ska inte vara krångligt eller besvärligt. Vi listar alltid den mest prisvärda produkten som vi kan hitta som här inom kategorin Slipsar Flugor.
Filtrera varumärke
Sortera

Slipsar Flugor

Hitta produkter inom kategorin Slipsar Flugor till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Slipsar Flugor.

Slips är ett smalt band av tyg knutet runt skjortkragen som bärs till kavaj eller kostym tillsammans med skjorta. Slipsen är en typ av kravatt, liksom flugan, som anses ha samma ursprung. I grunden handlar det om en rosett att hålla ihop kragöppningen med, men den har egentligen ingenting med skydd mot väder och vind att göra. Det är främst vuxna män som använder slips, men det förekommer även bland pojkar vid högtidligare tillfällen. Det förekommer också att kvinnor använder slips för att klä upp sig på olika sätt, men slipsen ses som ett i huvudsak manligt plagg, och det är ganska ovanligt att kvinnor använder det. Dock bär tonårsflickorna ofta slips med en kjol som slutar strax ovanför knäna som en del av den skoluniform som förekommer mest i Storbritannien, men även i USA, Australien och Japan. Slips kan även ingå i arbetskläderna eller uniformen för till exempel betjänter och servitörer. I början av 1900-talet samexisterade flugan med slipsen, men mot mitten av århundradet gick flugan ur modet, och det blev något av en manlighetsrit att lära sig knyta och bära slips i tonåren. I dag används fluga mest inom restaurang- och serviceyrken samt tillsammans med smoking och frack. Academia Cravatica har utlyst den 18 oktober som den internationella slipsdagen och verkar för att allt fler länder runt om i världen ska uppmärksamma klädplagget.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Slips Tunn - Vit