Sidan innehåller annonslänkar
Boozinc

Twist Pong Ölpingis

Kontrollera pris

Läs mer och köp

Om du tycker beer pong är ett roligt partyspel har du inte testat Twist Pong Ölpingis!Spelet fungerar precis som vanligt, men varje gång bollen hamnar i din mugg måste du spinna?


Beställ Twist Pong Ölpingis på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Twist Pong Ölpingis inom kategorin Spel Lek.

Kategori: Spel Lek
Artikelnummer: 25229-1
Visa fler

Från kunskapsbanken

Twist

Twist kan avse: Twist – en vävteknik, se tve-skyttling Twist (dans) – en dans som för första gången dök upp 1961 Twist (konfekt) – ett varumärke för ett slags konfekt Twist (roman) – en roman av Klas Östergren Twist (sång) – en låt av gruppen Goldfrapp Twist, Niedersachsen – en kommun i Tyskland Hoppa twist – en lek med resårband Oliver Twist – en romanfigur

Brädspel

För det äldre svenska spelet, se bräde (spel). Brädspel är en sammanfattande benämning för den typ av bordsspel där en eller flera personer spelar på en spelplan (ett bräde). Många traditionella brädspel har i Sverige kallats för sällskapsspel och i vissa fall även konfliktspel. Brädspel avgörs genom slumpen, spelarnas strategiska och taktiska val, eller en kombination av dessa. Schack, shogi, Tic Tac Toe, Go, Xiangqi, Dam och Kalaha är exempel på brädspel som har funnits mycket länge (flera tusen år i vissa fall) och spelas med enkla spelpjäser på ett enkelt bräde. Brädspelen har utvecklats mycket sedan dess och idag finns det en uppsjö av mycket varierande brädspel. Monopol och Fia med knuff är numera klassiker som de flesta känner till och ännu nyare spel så som Carcassonne och Settlers of Catan har blivit populära som familjespel. Det finns även betydligt mer avancerade spel som till exempel World in Flames och Advanced Civilization med flera tusen spelmarkörer och som kan ta många timmar, dagar eller veckor att spela färdigt. I dagens spel blandas ofta kort och tärningar in i spelen för att få slumpmässighet och ibland är gränsen mellan kortspel och brädspel hårfin. De flesta av de större spelen finns inte på svenska och många av de spel som produceras i Sverige görs på engelska. I en del spel arrangeras även världsmästerskap, även om de flesta spelar främst för att ha roligt. Det har vuxit fram många föreningar kring brädspelshobbyn, och en stor del av dem är anslutna till Sverok (Sveriges roll- och konfliktspelsförbund). Det arrangeras även flera spelkonvent runt om i landet, där besökare kan spela för nöjes skull samt delta i olika tävlingar. Där ges också chansen att pröva olika spel, nya såväl som gamla. Exempel på större spelkonvent är LinCon i Linköping och Gothcon i Göteborg.

Lek

Lek är en aktivitet som utförs för nöjes skull, eller som social eller intellektuell träning. Denna aktivitet förknippas mest med barn (lekkamrat), men även många vuxna leker. Sport och spel (med eller utan dator) är former av lek som är vanliga i vuxen ålder.