Sidan innehåller annonslänkar
Hisab/Joker Company AB

Doftljus i Behållare Bamboo Pappa

Kontrollera pris

Köp nu

Överraska pappa, den blivande pappan - eller njut själv av ljusets ljuva dofter. Ett supertrevligt doftljus som förser rummet med stämning, belysning och atmosfär. Och vad?


Beställ Doftljus i Behållare Bamboo Pappa på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Doftljus i Behållare Bamboo Pappa inom kategorin Teman.

Läs mer...
Kategori: Teman
Artikelnummer: 82536-1
Visa fler
Du kanske också gillar:
Produkter från kända varumärken
Home  Garden

Home Garden från Swissinno

Se alla produkter
Maskeraddräkter

Maskeraddräkter från Wicked Costumes Ltd

Se alla produkter

Från kunskapsbanken

Blond

Blond kallas den ljusa naturliga hårfärg som drar åt gult, vitt eller beige. En person med blont hår kan kallas blondin. Benämningen blondin används företrädesvis om kvinnor. Blont hår beror på mängden, typen och paketeringen av melaninpolymerer, som skapas av melanocyter och insöndras i keratinocyter. Färgen produceras i hårroten som ligger i huden. Det finns två typer av melanin. Feomelanin har en gul-röd nyans och eumelanin en brun-svart. Blont hår kan därmed definieras som antingen liten mängd melanin oavsett variant, eller som hår med en hög grad feomelanin (feomelanin ger också rött hår). Mycket feomelanin ger emellertid rött hår, inte blont. Total frånvaro av melanin gör håret vitt, vilket förekommer under ålderdomen och vid svår albinism. Men intrycket av hårets färg påverkas också av hur melaninet paketeras i melanosomer som har ha olika form och storlek.Blont hår förekommer främst bland ljushyade personer eftersom ljust hår och ljus hudfärg genetiskt brukar följas åt. Dock förekommer det emellanåt också bland mörkhyade ursprungsbefolkningar i Australien, Melanesien och omgivande öar. Omkring 8 % av ursprungsbefolkningen på Kanarieöarna har blont hår. Det blonda håret i Oceanien beror på en mutation som reglerar tyrosinasrelaterat protein 1 som hänger samman med en cystin-till-arginin-mutation. Den mutationen förekommer alltså hos personer som har mörk hy men blont hår. Blont hår hos skandinaver förekommer uppåt 50–80 procent av populationen, och sammanfaller då med ljusare pigmentering också i huden.Genen för hårfärg, MC1R, förekommer i minst sju olika varianter bland européer, men i hela världen har mer än 100 alleler hittats, dock är de otillfredsställande utforskade. Blont hår i Europa kan kopplas till flera olika sådana varianter. Bortsett från hur generna kodar för uttrycken, styrs genen också av parakrina och endokrina faktorer, vilka påverkar genuttrycket (jämför epigenetik). Ögonfärgen bestäms av andra gener. MC1R reglerar mängden eumelanin och feomelanin i hårstråt. Blont hår tenderar att mörkna med åren, i synnerhet direkt efter puberteten, då det förekommer en mycket liten skillnad mellan könen då kvinnor tenderar att vara blonda något längre upp i åldern än män.

Peruk

En peruk är en lös frisyr av huvudhår som är avsedd att bäras på en människas huvud. Äkta peruker är gjorda av människohår. De kan också vara gjorda av get- och hästhår, ull, fjädrar eller konstmaterial. I vissa länder är peruker del av en ämbetsdräkt, till exempel på domare och jurister. Skådespelare och operasångare kan använda sig av peruker för att gestalta en viss roll.

Herr

Herr (ibland förkortat hr) är en artighetstitel för en man. Motsvarande titel för en kvinna är fru eller fröken. Orden herr och herre kommer från samma rot som härska, och användes ursprungligen under medeltiden om riddare. Titelns bruk var då formaliserat och ordet "herr" (latin: dominus) fick inte sättas framför en persons namn om han inte tillhörde denna kategori. Herre användes senare om en person som härskade över andra som till exempel Gud, en regent, furste eller konung. Ordet spred sig efter medeltiden successivt till lägre samhällsskikt. Liksom fallet är med bland annat engelskans mister (förvrängning av master) och franskans monsieur (förvrängning av monseigneur) kom titeln senare att användas även om icke adliga personer. I en social miljö där artighetstitlar är etablerade, vilket är fallet i många länder, uppfattas det ofta som förolämpande att utelämna sådana. I Sverige har bruket av artighetstitlar gradvis försvunnit sedan sent 1960-tal. Tidigare kunde det dock uppfattas som förolämpning att tilltalas Ni (och "du" tolkades som oförskämdhet i formella sammanhang, förutom mot barn eller mot dem som man formellt hade lagt bort titlarna med genom en så kallad du-skål). I stället kunde "herr" + efternamn brukas som tilltalsord, eller i vissa fall "herrn" (exempelvis av serveringspersonal), om personens efternamn var okänt.

Abandoned

Abandoned är en amerikansk thrillerfilm från 2010 i regi av Michael Feifer. Huvudrollen som Mary spelas av Brittany Murphy, vilken blev Murphys sista roll.

Size

Size är ett svenskt skivbolag grundat och drivet av Steve Angello. Den första Size-releasen släpptes 2003. Det var en EP av Steve Angello som heter: Simplicity EP. Steve Angello grundade Size för att det var svårt att släppa låtar hos andra skivbolag eftersom han inte var så populär 2003, så det var inte så många skivbolag som ville släppa hans musik. Size släpper bara musik i genren elektronisk dansmusik. De som skrivit kontrakt med Size är grundaren Steve Angello, Steves lillebror An21, Max Vangeli, Junior Sanchez och Still Young. Size samarbetar också med Rebels Studios som deras kreativa byrå. Rebels studios gör bl.a. Size-konstverken på låtarna, filmar musikvideor/livekonserter och gör reklam åt Size.