Sidan innehåller annonslänkar

Polisbricka i Halsband


Jämför produkt Polisbricka i Halsband online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Polisbricka i Halsband i kategorin Teman här hos oss.

Produktinformation

Denna polisbricka som du kan hänga runt halsen passar både dig som fortfarande tycker om att leka tjuv och polis på fritiden men också dig som har mognat och sökt in till polishögskolan? .

Från kunskapsbanken

Abbedissa

En abbedissa (av medeltidslatinets abbatissa) är inom den katolska- och ortodoxa kyrkan titeln på föreståndarinnan för ett nunnekloster. Då den ortodoxa kyrkan inte har några ordnar benämns alla kvinnliga föreståndarinnor abbedissa, men i den katolska kyrkan är titeln reserverad för benediktin-, cisterciens-, kartusian-, birgittin- och klarissföreståndarinnor. Abbedissans ställning är likvärdig med abbotens, bortsett från funktionen som präst. I andra ordnar benämns de "mother superior" (utan någon särskild motsvarighet på svenska) eller priorinna. Stav och ring är två insignier som en abbedissa använder.Abbedissa emerita är den titel som används efter att innehavaren lämnat sitt uppdrag och betecknar att hon fortfarande är formellt knuten till kyrkan och stiftet och alltjämt bunden vid sina avgivna löften.

Halsband

Halsband är ett smycke att bäras runt halsen. Även smalt band av tyg, ibland med hänge.

Boland

Boland kan syfta på: Boland, Uppsala , eller Boländerna – ett område i Uppsala Mount Boland – ett berg i Antarktis

Partyhatt

En partyhatt är en konformad, ofta färgglad typ av pappers- eller plasthatt som oftast hålls på plats med hjälp av resårband som går under hakan. Partyhatten agerar stämningshöjare och används mycket ofta på fester, inte minst på kräftskivor. Det förekommer även varianter som inte är konformade.

Partners

Partners (originaltitel: The Partner) är en roman från 1997 av John Grisham.