Sidan innehåller annonslänkar
Buttericks Leco AB

Tuggummi med Insekt Skämtartikel

Kontrollera pris

Läs mer och köp

Att busa är kul och detta är en av de b&amp


Jämför produkt Tuggummi med Insekt Skämtartikel online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Tuggummi med Insekt Skämtartikel i kategorin Teman här hos oss.

Kategori: Teman
Artikelnummer: 615
Visa fler

Från kunskapsbanken

Medium

Ett medium är något som kan lagra, förmedla eller överföra information. Bild, text, tal och ljud är de vanligaste verktygen vid förmedling via medierna och dessa engagerar enbart synsinnet och hörseln. Känselsinnet används i medieringssammanhang för brailleskrift eller braillebilder för människor med nedsatt syn eller blindhet. Vanliga medier är television, video, film, radio, musik-cd, tidningar, tidskrifter, böcker, datorspel, Internet, telefon m.m. Även exempelvis språk, matematik, lagstiftning, har abstrakta system och strukturer i sig som gör att de fungerar som verktyg, medel, medier, för kommunikation. Ett massmedium är ett meddelelsemedel som samtidigt kan nå många människor, till exempel en tidning, radio, TV, Internet, eller en person som talar till många människor, exempelvis en programledare eller lärare. Ett etermedium är en informationskanal som använder radiovågor, det vill säga radio och TV. Namnet kommer av att man i radioteknikens barndom trodde att radiovågorna förmedlades genom rymden av ett osynligt ämne som man kallade eter. Multimedia kallas kombinationer av olika mediumtyper, främst interaktiva datortillämpningar där bild, text och ljud samverkar, till exempel interaktiva uppslagsverk eller läromedel på cd eller dvd, men även konstverk kan använda multimedier. Interaktiva medier är sådana medier som mottagaren kan samverka med, styra eller förändra, till exempel datorspel, uppslagsverk som Wikipedia, Internet och interaktiv tv.

Skämtartikel

En skämtartikel är en typ av leksak som går ut på att göra en annan person löjlig, bortgjord och/eller lurad. Själva skämtet genomförs antingen genom att lura den andra personen att bete sig på ett visst sätt eller genom att försöka få personen att tro att verkligheten ter sig på ett sätt som den egentligen inte gör. En klassisk skämtartikel är blomman på kavajslaget som sprutar vatten. Blomman är i själva verket konstgjord och kopplad till en slang och en liten pump som bäraren av blomman trycker på när den vill spruta. Andra exempel är spik genom fingret, spya på golvet, lösnäsa och pruttkudde. Även sådana saker som klipulver och nyspulver kan räknas hit. Klipulver är ett pulver som har en förmåga att få personen som utsätts för det att få en kliande känsla på det ställe som klipulver apterats. Klipulver kan tillverkas av luddet som omger de frön man finner i nypon. Som nyspulver kan man använda mald vitpeppar.