Sidan innehåller annonslänkar
PartyDeco

Trollspö Stjärna Guld

Kontrollera pris

Läs mer och köp

Såklart att en riktig fe ska ha ett magiskt


Jämför produkt Trollspö Stjärna Guld online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Trollspö Stjärna Guld i kategorin Tillbehör här hos oss.

Kategori: Tillbehör
Artikelnummer: STD2-019
Visa fler

Från kunskapsbanken

Adventsstjärna

Adventsstjärna eller julstjärna är ett stjärnformat julpynt med elektrisk belysning, som hängs upp i fönster vid första advent. Den skall påminna om Betlehemsstjärnan. Seden kommer från Tyskland där den ursprungligen var en del i den herrnhutiska traditionen som tillverkade Herrnhutstjärnan. Förutom i Tyskland är adventsstjärnan även vanlig i bland annat Sverige. Adventsstjärnan brukar plockas ned på Tjugondag knut.

Guld

Guld (latin: aurum) är ett grundämne som tillhör gruppen ädelmetaller och gruppen myntmetaller samt är ett mineral. Guldets kemiska tecken är Au som kommer av aurum. Det är en eftertraktad metall vilken under århundraden har använts som betalningsmedel, som värdebeständig tillgång, som smycken, för påkostad utsmyckning och beständigt blanka ytor. Metallen finns som korn och klumpar i berggrunden, i underjordiska ådror och i guldrik alluvialjord.