Rolig kylskåpspoesi hemma

Rolig kylskåpspoesi hemma

Kylskåpspoesi är en kreativ form av ordlek som involverar små och tunna fyrkantiga magneter med ord, delar av ord, bokstäver och ändelser. Dessa magneter används för att skapa meningar, poesi eller andra uttryck genom att arrangera dem på en metallisk yta, vanligtvis på en kylskåpsdörr. Namnet "kylskåpspoesi" härstammar från denna vanliga användning.

På grund av den begränsade tillgången på ord och bokstäver blir kylskåpspoesi ofta kortfattad och kanske inte alltid grammatiskt korrekt. Detta innebär att det är en konstform som uppmuntrar till kreativitet och lek med språket. En populär utmaning är att försöka skapa haikudikter med hjälp av dessa magneter.

Kylskåpspoesi blev känt i Sverige mot slutet av 1990-talet och har sedan dess blivit en populär och rolig aktivitet för att utforska det skrivna språket. År 2010 lanserade möbeljätten Ikea till och med en tävling kallad "SM i kylskåpspoesi," som ytterligare ökade populariteten av denna lekfulla form av poesi och ordkonst.

Prylfyndet.se

Det kan vara en lång resa tills man hittar det man är ute efter. När man handlar på nätet så har man ett stort utbud att välja på, och allt väldigt nära till hands. Vi tycker att det ska vara enkelt och man ska inte betala för mycket.

Relaterade produkter

© Prylfyndet.se 2024